14 April 2015

Art & Antiques Fair op interactieve toer

Autotron Rosmalen

Rosmalen, dinsdag 14 april 2015 - De 49e editie van de Art & Antiques Fair ’s-Hertogenbosch blikt dit jaar al vooruit naar de 500e sterfdag van Jheronimus Bosch. Tijdens de beurs, die van 19 tot en met 26 april plaatsvindt, wordt op even interactieve als dynamische wijze de verbinding gemaakt met het leven van deze historische kunstschilder.

Minicongres
De beurs start op 19 april met een minicongres over Jheronimus Bosch. Kunstkenners laten hun licht schijnen over het werk van de beroemde Bossche schilder als voorproefje voor het jaar 2016 waarin de stad de 500e sterfdag van Bosch herdenkt. Cultuurwethouder Huib van Olden van de gemeente ’s-Hertogenbosch verzorgt de opening van het minicongres.

Uitgebreide collectie
Tijdens de Arts & Antiques Fair is er natuurlijk ook volop aandacht voor andere kunstenaars. Bijzonder is bijvoorbeeld de lithografie 'Le Coquelicot'. Het archetype van het vrouwengezicht gekenmerkt door grote ogen en van het doek spattende lippen. Tijdens de Art & Antiques Fair presenteert Mark Haasnoot Fine Art een uitgebreide collectie grafiek van onder meer Kees van Dongen waaronder dit zeldzame exemplaar van 'Le Coquelicot'.

Rochussen
Valkenburg Galleries presenteert een aantal nieuwe werken van Barbara Nanning, een Nederlandse keramiste en glasontwerper. Speciale aandacht is er voor de presentatie van het olieverfschilderij ‘De inname van ’s-Hertogenbosch door Frederik Hendrik’ van Charles Rochussen. Op zaterdagavond 18 april vindt voor genodigden en pers een preview plaats.

Liliane Fonds
Libéma, organisatiepartner van de beurs, heeft warme banden met het Liliane Fonds. Bij de stand van deze organisatie wordt het publiek verrast met een 3D-kunstwerk waar men zelf deel van uit kan maken. Het betreft een kunstwerk van Remko van Schaik waarvan bezoekers zelfs een afbeelding mee naar huis kunnen nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie over het programma, de aanwezigheid van gerenommeerde exposanten én aanmelding voor de masterclasses, kun je terecht op de website van Art & Antiques Fair.


Nieuwsbrief


banner

banner