08 September 2014

Jagers slaan kamp op bij Autotron Rosmalen

Autotron Rosmalen

Rosmalen, 8 september 2014 - ‘Jacht en Buitenleven’. Onder die nieuwe naam strijkt de organisatie van de voormalige Nederlandse Jacht & Lifestylebeurs op 19, 20 en 21 september neer bij Autotron Rosmalen.

Voor veel mensen lijkt de jagerswereld een gesloten bolwerk. Vroeger had iedereen wel een opa of oom die een zelf gevangen stukje wild bereidde in de keuken; maar dat is heden ten dage eerder uitzondering dan regel. Men lijkt steeds verder van de natuur en de jacht af te staan. Er zijn zelfs al kinderen die denken dat eieren en biefstukken uit de fabriek komen… Toch zijn de jacht en het natuurbeheer onlosmakelijk met de maatschappij verbonden, zeker nu bijna heel ons land gecultiveerd is en er al lang geen grote roofdieren zoals beren en wolven meer rondlopen.

Bushcraft
Tijdens ‘Jacht en Buitenleven’ bij Autotron Rosmalen zijn jagers graag bereid om uit te leggen wat ze doen en waarom. Leerzaam en interessant dus voor jong en oud. Workshops, hondendemonstraties, roofvogelshows en proeverijen maken een belangrijk onderdeel uit van het programma. Aan de hand van een Bushcraft-demonstratie (leven zoals in het stenen tijdperk) is echter ook te zien hoe de jacht zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld. Van de werkwijze met pijl en boog tot de meest moderne jachtmiddelen anno 2014.

Veranderingen
Mathijs Beaumont (Nederlandse Jacht & Lifestylebeurs) en Igor Timmermans (hoofdredacteur van jachtmagazine Waidmannsheil) tekenden voor de organisatie van de vierde editie van deze ‘jagersbeurs’. De verandering van de beursnaam in ‘Jacht & Buitenleven’ is een logisch gevolg van de keuze voor het Autotron als nieuwe locatie. Igor vertelt: “Het Autotron biedt namelijk zowel binnen als buiten vele mogelijkheden. Zo is er een ruime hal met ruimte voor een heleboel stands. Op het buitenterrein bieden we standhouders, verenigingen en overige geïnteresseerden de mogelijkheid om samen met de bezoekers hun activiteiten uit te voeren. Een ware outdoor-beleving dus: een hele belangrijke toevoeging aan het evenement. Vandaar dat we dat ook in de naam laten terugkomen.”

Bourgondisch
Het programma is erg gevarieerd. “We gaan voor een gevarieerd aanbod. Van kleding tot ambacht, van kunst tot terreinwagens en van wapens tot reizen. En we hebben extra aandacht aan de horeca besteed. We weten namelijk dat een beursbezoek meer is dan langs de vele stands lopen. Het Autotron beschikt over een gezellige Engelse pub, een groot zelfbedieningsrestaurant en Bourgondische terrassen, zowel binnen als buiten. Goed eten en een lekker drankje is nou eenmaal onderdeel van het jagen en van het buitenleven. Dat laten we op deze beurs dan ook absoluut terugkomen“, aldus Mathijs.

Meer informatie
Meer informatie over Jacht & Buitenleven?  Ga snel naar de website, Facebookpagina of stuur een e-mail


Nieuwsbrief


banner

banner