16 Oktober 2014

La vita est bella bij Auto Moto D’Italia

Autotron Rosmalen

Rosmalen, donderdag 16 oktober 2014Als Italië-liefhebber hoef je deze herfstvakantie helemaal niet ver te reizen. In het weekend van 18 en 19 oktober staat Autotron Rosmalen namelijk helemaal in het teken van het land van onder meer de pizza, cappuccino en snelle sportwagens. Auto’s, motoren en Italiaanse lifestyle-producten vormen dan namelijk de ingrediënten voor Auto Moto D’Italia. La vita est bella!

Auto Moto D’Italia laat werkelijk alle facetten van de Italiaanse auto-industrie zien. Als afsluiting van het ‘buitenseizoen’ haalt de nieuwe organisatie alles uit de kast. Meer dan 120 standhouders en de deelnemende merkenclubs laten jou kennis maken met het allernieuwste én het meest zeldzame op Italiaans autogebied.

Dé ontmoetingsplaats voor liefhebbers
Het feestje wordt omlijst met vele specialisten, die Italiaanse auto’s te koop aanbieden óf onderhouden en standhouders met onderdelen, automobilia en kunst. De beurs is dé ontmoetingsplaats voor alle Italiaanse auto- en motorliefhebbers! Want dit jaar zijn ook de tweewielers goed vertegenwoordigd. Ducati toont de nieuwste modellen en op zondag worden 300 Ducati-motoren verwacht op de outdoor showpaddocks.

Thema exposities
In de voorgaande 22 jaar presenteerde Auto Moto d’Italia veel bijzondere auto’s: de wederopstanding van Bugatti, de primeur van Pagani en thematentoonstellingen rond De Tomaso en Abarth. Vorig jaar was het thema ‘Lamborghini 50 jaar’. Dit jaar wordt er stilgestaan bij ‘30 jaar Ferrari Testarossa’, ‘60 jaar Alfa Romeo Giuletta’ en ‘40 jaar Lamborghini Countach’. Op zondag is er een speciale aankomst van een Ducati-rit met deelname van honderden Ducati-bezitters.

Cinquanta Miglia: van Louwman Exclusive naar het Autotron
Tijdens het Auto Moto ‘Italia-weekend vindt ook de Cinquanta Miglia plaats. Dit is een bijzondere roadchallenge die start op zaterdagochtend 18 oktober bij Driessen Maserati in Eindhoven en later die dag eindigt bij Autotron Rosmalen. Vele tientallen equipes worden aan de start verwacht.

Meerijden in een Ferrari
Ben je een liefhebber van exclusieve Italiaanse auto’s? Dan kun jij je hart ophalen tijdens de beurs. Enkele Ferrari’s staan namelijk klaar om je mee te nemen voor een ritje in de omgeving van Autotron Rosmalen. Aanmelden kan via de website.

Concorso Italiano
Tijdens de beurs onderwerpt een deskundige jury onder leiding van beëdigd taxateur Dennis Rietveld de aanwezige auto’s in de Expohal en de showpaddocks aan een kritische blik. De jury bepaalt daarna welke auto’s winnaar worden in hun klasse.

Italiaans feest
Tijdens Auto Moto d’Italia ruikt het niet alleen naar olie en benzine. De geur van Espresso en de pizzaoven is alles overheersend. Natuurlijk is geen enkel Italiaans feestje compleet zonder typisch Italiaanse producten zoals kleding, delicatessen, muziek, cappuccino en pizza.

Entreekaarten
Het evenement start beide dagen om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Entreekaarten kosten € 16,00 per persoon. In de voorverkoop geldt een korting van € 2,50. Toegang voor kinderen vanaf 6 tot en met 14 jaar is € 5,00. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie vind je op www.automotoditalia.nl.


Nieuwsbrief


banner

banner