29 Januari 2016

Verlenging noodopvang vluchtelingen in Autotron

Autotron Rosmalen

De noodopvang voor vluchtelingen op een afgeschermd deel van het buitenterrein van Autotron Rosmalen wordt verlengd tot 1 januari 2017. De opvang en de reguliere activiteiten bij Autotron zitten elkaar niet in de weg. Alle geplande beurzen en evenementen vinden dan ook gewoon doorgang.

Vanuit Autotron Rosmalen doen we er samen met gemeente, politie en COA alles aan om de noodopvang van vluchtelingen in goede banen te leiden. Sinds 1 oktober 2015 verblijven de vluchtelingen in paviljoententen op een afgeschermd gedeelte van het buitenterrein.

Logistiek en organisatorisch gezien wordt alles dus zo op elkaar afgestemd dat de losstaande activiteiten, evenementen en de opvang elkaar niet in de weg zitten. De in de afgelopen maanden opgedane ervaringen bewijzen ook dat een en ander prima naast elkaar kan bestaan.

De noodopvang is sober van aard. De mensen worden voorzien in eten, drinken, kleding, toiletartikelen en een slaapplek. Ze zijn vrij om het terrein te verlaten. Begeleiding van de asielzoekers wordt verzorgd door het Centraal Orgaan Asielzoekers samen met andere instanties zoals Vluchtelingenwerk. 

Veiligheidsmaatregelen
Nogmaals: alle in Autotron Rosmalen geplande beurzen en evenementen vinden gewoon doorgang. In het belang van zowel de vluchtelingen zelf als gebruikers/bezoekers zijn er aanvullende veiligheidsmaatregelen van kracht.

Meer informatie is te vinden op www.coa.nl.


Nieuwsbrief


banner

banner