Wanneer je een prachtige Audi hebt gekocht, wil je uiteraard niet dat daar iets mee gebeurt. Het is belangrijk er zuinig op te zijn. Dat doe je onder andere door deze goed te verzekeren. Dat kan bijvoorbeeld bij een verzekeraar als Univé. Hier kun je simpelweg online je auto verzekeren, in slechts een paar minuten tijd. Zodra de wagen op jouw naam geschreven is en je alle benodigde gegevens bij de hand hebt, vul je je kenteken in, het aantal te rijden kilometers en overige informatie, om af te sluiten met je persoonlijke gegevens. Rest alleen nog de vraag welk pakket je eigenlijk nodig hebt. Er zijn er namelijk drie om uit te kiezen: de WA, WA+ en All Risk.
 

Welke basisverzekering is de beste keus?

Of je beter voor een absolute basisverzekering als de WA kunt gaan of je de auto toch het beste zo uitgebreid mogelijk moet verzekeren, dat is aan jou. Wil je de meest verstandige beslissing nemen, dan is het slim om rekening te houden met de leeftijd van je Audi. Hoe ouder de wagen namelijk is, hoe minder interessant het wordt hiervoor een in verhouding dure verzekering af te sluiten. De kans wordt namelijk met het jaar groter dat de reparatiekosten bij schade hoger uit zullen vallen dan wat de auto feitelijk nog waard is. Heb je een Audi van jaar of ouder, dan is het raadzaam het te houden bij alleen een WA als basisverzekering. Betreft het een jongere wagen, dan is een cascoverzekering de beste optie.
 

Ruitschade, diefstal, joyriding en schade door natuurgeweld verzekerd

Met een WA Audi autoverzekering ben je alleen verzekerd tegen schade die je toebrengt aan een ander. Je hebt hiermee ook geen aanschaf- of nieuwwaardegarantie. Daarvoor in de plaats betaal je wel de laagste premie per maand. Kies je voor de WA+, dan profiteer je al van een veel uitgebreidere dekking. Schade aan de eigen auto wordt hiermee deels vergoed. Dat geldt bijvoorbeeld voor ruitschade, diefstal, joyriding en wanneer je Audi beschadigd is geraakt door natuurgeweld. Aangezien heftigere weertypes steeds vaker voorkomen in Nederland en ons land zeer dicht bevolkt is, zit schade in een steeds kleiner hoekje. Je kunt er dus goed aan doen om je op zijn minst WA+ te verzekeren. Met de WA+ ontvang je tevens standaard een 1 jaar nieuwwaarderegeling.
 

Keuze uit deze aanvullende verzekeringen

Gaat je voorkeur uit naar volledig casco, dan kun je niet om de All Risk heen. Hiermee profiteer je van alle bovengenoemde voordelen én meer. Je ontvangt gratis vervoer terwijl je auto wordt gerepareerd in de garage en schade aan de eigen auto – ook in het geval van een aanrijding – is volledig gedekt. Naast de verplichte basisverzekering bestaan er nog allerlei aanvullende dekkingen. Of je daar gebruik van wilt maken, dat is aan jou. Je hebt onder andere keuze uit een inzittendenverzekering, een aanschafwaarderegeling, de Univé Pechhulp en Rechtshulp Verkeer. Hoeveel je precies betaalt, dat hangt deels af van de Audi die je bezit, welk pakket je wilt en welke eventuele aanvullende dekkingen je af wilt sluiten.