Ben je van plan om een verkoopwagen aan te schaffen? Dan zijn er een aantal belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden. Of je nu op zoek bent naar een occasion of een nieuwe verkoopwagen, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je een aankoop doet. In dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een verkoopwagen.
 

Het juiste formaat en de staat

Staat er een verkoopwagen te koop die je interesse heeft gewekt? Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken bij de aanschaf van een verkoopwagen is de grootte en indeling. Dit is afhankelijk van het soort producten dat je wilt verkopen en de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt. Een verkoopwagen occasion kan een goede optie zijn als je een beperkt budget hebt, maar let er wel op dat de grootte en indeling nog steeds aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de indeling van de verkoopwagen. Hoeveel opbergruimte heb je nodig? Moet er een koelkast of vriezer aanwezig zijn? En hoeveel werkruimte heb je nodig? Denk goed na over deze zaken voordat je een verkoopwagen te koop gaat bekijken.

Bij de aanschaf van een verkoopwagen is het ook belangrijk om goed te kijken naar de staat van de wagen. Zeker bij een verkoopwagen occasion is het belangrijk om te controleren of alles nog goed functioneert en of er geen grote gebreken zijn. Let bijvoorbeeld op de staat van de motor, de banden en de remmen. Ook is het verstandig om te vragen naar het onderhoudsverleden van de verkoopwagen. Daarnaast is het goed om te kijken naar de uitstraling van de verkoopwagen. Ziet deze er nog netjes uit en past het bij jouw bedrijf? Een verkoopwagen is immers ook een visitekaartje voor jouw onderneming. Als je een verkoopwagen te koop ziet staan, neem dan ook de tijd om deze goed te bekijken en eventueel een proefrit te maken.
 

De juiste vergunningen en verzekeringen

Een ander belangrijk aspect bij de aanschaf van een verkoopwagen zijn de benodigde vergunningen en verzekeringen. Afhankelijk van de producten die je wilt verkopen, heb je wellicht speciale vergunningen nodig. Informeer hier goed naar voordat je een verkoopwagen aanschaft.

Ook is het belangrijk om te zorgen voor de juiste verzekeringen voor je verkoopwagen. Denk hierbij aan een WA-verzekering, maar ook aan een verzekering voor de inventaris en eventuele voorraad. Zo ben je goed beschermd in geval van schade of diefstal.
 

Veel succes met jouw verkoopwagen!

Met deze belangrijke overwegingen in gedachten ben je goed voorbereid om een verkoopwagen aan te schaffen. Of je nu kiest voor een verkoopwagen occasion of een nieuwe verkoopwagen, zorg ervoor dat je goed onderzoek doet en de juiste keuze maakt voor jouw onderneming. Veel succes met jouw verkoopwagen en wie weet zie ik je binnenkort op de markt!