Als ondernemer is het belangrijk om altijd op zoek te zijn naar manieren om je bedrijf efficiënter en winstgevender te maken. Een van de manieren om dit te doen is door te kiezen voor verschillende vormen van leasen voor je bedrijf. In deze blog zullen we kijken naar enkele ideale vormen van leasen die je bedrijf kunnen helpen groeien en bloeien.

Financial lease

Financial lease is een populaire vorm van leasen voor ondernemers. Bij deze vorm van leasen wordt het bedrijf eigenaar van het voertuig, maar wordt het aankoopbedrag in termijnen betaald. Dit is vooral handig voor bedrijven die op zoek zijn naar een nieuwe bedrijfsauto of vrachtwagen, maar niet in één keer het volledige bedrag willen of kunnen betalen. Met financial lease ben je direct economisch eigenaar van het voertuig en kun je de kosten aftrekken van de belastingen.

Occasion lease zakelijk

Een andere interessante optie voor ondernemers is occasion lease zakelijk. Hierbij lease je een tweedehands voertuig voor een bepaalde periode. Dit kan voordelig zijn voor bedrijven die niet per se een gloednieuw voertuig nodig hebben en kosten willen besparen. Het voordeel van occasion lease zakelijk is dat je niet vastzit aan een langlopend contract en je flexibel kunt zijn in het kiezen van een voertuig dat past bij jouw bedrijf.

Shortlease

Voor bedrijven die flexibiliteit hoog in het vaandel hebben staan, is shortlease een goede optie. Bij shortlease lease je een voertuig voor een kortere periode, bijvoorbeeld een paar maanden of een jaar. Dit kan handig zijn voor bedrijven die seizoensgebonden werk hebben of voor startende ondernemers die nog niet zeker weten hoeveel voertuigen ze nodig hebben. Ook bij shortlease ben je niet gebonden aan een langlopend contract en kun je gemakkelijk switchen naar een ander voertuig als dat nodig is.

De juiste keuze voor jouw bedrijf

Er zijn dus verschillende vormen van leasen die ideaal kunnen zijn voor je bedrijf. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe bedrijfsauto, kosten wilt besparen met een occasion of flexibel wilt zijn met shortlease, er is altijd een optie die past bij jouw bedrijf en behoeften. Het is belangrijk om goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden en te bepalen welke vorm van leasen het beste aansluit bij jouw bedrijf. Zo kun je efficiënt en kostenbesparend te werk gaan en je bedrijf laten groeien. Bij Dutchlease bieden ze een ruim aanbod aan occasions voor zakelijk gebruik, dus neem daar eens een kijkje!